Διατροφική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για την κάλυψη των διατροφικών απαιτήσεων και την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.
Η εγκυμοσύνη αποτελεί μία ξεχωριστή περίοδο στη ζωή της γυναίκας, καθώς κατά τη διάρκεια της συντελούνται πολλές αλλαγές στον οργανισμό της.
Οι απαιτήσεις σε αρκετά θρεπτικά συστατικά, όπως του σιδήρου, του ασβεστίου, των ω-3 λιπαρών οξεών, της βιταμίνης D, του ιωδίου και του φυλλικού οξέος αυξάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η κάλυψη των συστάσεων σε θρεπτικά συστατικά είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο για την ανάπτυξη του εμβρύου, όσο και για τη διατήρηση της υγείας της εγκύου.
H ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την έκβαση της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, επιστημονικά δεδομένα τα τελευταία χρόνια έχουν αναδείξει τη σημασία της διατροφής της εγκύου για την υγεία του νεογέννητου στα μετέπειτα στάδια της ζωής του.
Παρακάτω αναφέρονται ενδεικτικά κάποιοι στόχοι των συνεδριών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:
- Ομαλή αύξηση του σωματικού βάρους, τόσο της εγκυμονούσας, όσο και του εμβρύου.
- Κάλυψη των απαιτήσεων σε ενέργεια, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
- Διόρθωση πιθανών διατροφικών ελλείψεων.
- Συμβουλές για την πρόληψη τροφογενών λοιμώξεων.
- Διατροφική διαχείριση πιθανών επιπλοκών όπως ο διαβήτης κύησης.
- Διατροφική διαχείριση ειδικών καταστάσεων όπως χορτοφαγική διατροφή ή εγκυμοσύνη στην εφηβεία.