Βιογραφικό

Bio

Βιογραφικό

Dr. Άννα Πετρίδου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Dr. Άννα Πετρίδου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη και η επιθυμία της να προσφέρει σ’ έναν τομέα με επίκεντρο τον άνθρωπο την ώθησαν να κάνει τις παραπάνω σπουδές.

Το 2006 αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε την πρακτική της στο Τζάνειο Νοσοκομείο, τον Ερυθρό Σταυρό, το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών και το Σισμανόγλειο.

Στη συνέχεια, το 2007, με υποτροφία του ιδρύματος Αριστείδης Δασκαλόπουλος, συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, απ’ όπου απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διατροφή, με ειδίκευση στην Αθλητική διατροφή και με βαθμό «Διάκριση».

Από το 2008 μέχρι το 2017, διετέλεσε επιστημονικά υπεύθυνη στο διαιτολογικό τμήμα της εταιρείας Eurodiet Med. Στην εταιρεία απέκτησε πλούσια ερευνητική και πρακτική εμπειρία στη διατροφική διαχείριση της παχυσαρκίας και του διαβήτη μέσω διαιτών πολύ χαμηλών θερμίδων και υδατανθράκων.

Παράλληλα, απ’ το 2008 μέχρι το 2017 ήταν μέλος της διεπιστημονικής ομάδας στο τμήμα Χειρουργικής Παχυσαρκίας στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου, όπου ήταν υπεύθυνη για τη διατροφική διαχείριση των ασθενών πριν και μετά από βαριατρική επέμβαση.

To 2015, η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Άννα Πετρίδου ξεκίνησε τις διδακτορικές της σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου πραγματοποίησε κλινική μελέτη σχετικά με την επίδραση της διατροφής της εμπλουτισμένης με αντιοξειδωτικά σε ασθενείς με ιδιοπαθείς εμβοές. H διδακτορική της διατριβή είχε τίτλο “Η επίδραση της διατροφής της εμπλουτισμένης με αντιοξειδωτικά στη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών που πάσχουν από ιδιοπαθείς εμβοές των ώτων”. Το 2019 η μελέτη της δημοσιεύθηκε στο διεθνές και υψηλού δείκτη επιστημονικής απήχησης επιστημονικό περιοδικό Nutrients με τίτλο “Τhe effect of antioxidant supplementation in patients with tinnitus and normal hearing or hearing loss: A randomized, double-blind placebo controlled trial” ( 2019 Dec; 11(12): 3037). Το 2020, απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα, με βαθμό «Άριστα». Στο πλαίσιο των διδακτορικών της σπουδών, παρουσίασε τη μελέτη της σε συνέδρια, με αναρτημένες και προφορικές ανακοινώσεις.

Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Άννα Πετρίδου ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου απ’ το 2008. Ασχολείται ενεργά με την απώλεια βάρους καθώς και με τη βελτίωση της διατροφικής συμπεριφοράς παιδιών και ενηλίκων. Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει μιλήσει σε αρκετά από αυτά. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σύμφωνα με το Π.Δ. 311/1997 και είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων. Απ’ το 2020 είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων στα μαθήματα διατροφής και διαιτολογίας, στην ειδικότητα “Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας” στο Δ.ΙΕΚ Ν. Σμύρνης.

Σήμερα, διατηρεί αδειοδοτημένο διαιτολογικό γραφείο στη Νέα Σμύρνη.